Jak vyzdobit dětský pokoj? Designové návrhy na zkrášlení prostoru pro děti

Krásný a zároveň funkční pokoj, který si vaše dítě zamiluje nyní iv nadcházejících letech – může se to zdát jako náročný úkol. Zároveň je to ale také krásná a kreativní možnost, jak vytvořit vašim dětem prostor, který budou milovat a ve kterém budou rádi trávit své dětské chvíle plné her, radosti a zábavy. Jaké prvky zvolit a jak zkrášlit dětem jejich prostor?

Trik je vnést do interiéru svěží, mladistvou energii, aniž byste ignorovali základní praktické aspekty. Přinášíme vám tipy na zdobení dětského pokoje, které vám pomohou vytvořit krásné a funkční útočiště, ve kterém bude vaše dítě rádo trávit čas.

Inspirujte se vlastním dítětem

Při navrhování interiéru dětského pokoje je velmi důležité vytvořit prostor, který odráží zájmy a styl vašeho dítěte. Mělo by je to povzbudit, aby zlepšili svou kognitivní mysl, ale aby to zároveň dělali hravým způsobem. Berte jejich osobnost jako inspiraci při zařizování místnosti, kterou by rádi obývali.

V první řadě je velmi důležité vybrat správné téma pro design interiéru dítěte. Může to být ráj pod oceánem, princeznovský styl s jemnými růžovými odstíny nebo zobrazení komiksových postav Marvel.

Zakomponujte do designu vzdělávací, ale zároveň zábavné prvky, které vašim dětem usnadní učení. Informační mapy, nástěnné tabule pro kreslení či lepení fotek a odkazů – to vše může děti zábavnou formou vzdělávat a povzbuzovat ke kreativitě.

 

Zajistěte dostatek úložného prostoru

S dětmi je vždy nedostatek úložného prostoru. Ujistěte se tedy, že tam, kde je to možné, zahrnete možnosti skříní, vestavěné skříně nebo skříňky.

Při navrhování dětských pokojů upřednostňujte nápady na úložný prostor pro děti, které budou růst s nimi. To zahrnuje skříně s nastavitelnými policemi a ramínkovými prostory, zásuvkový prostor pod postelí a množství polic pro skladování hraček. Když jsou děti malé, na poličkách mohou být umístěny například hračky, avšak jako stárnou, mohou toto místo používat pro knihy, školní práce a herní vybavení.

Použijte kousek magie

Vaši nejmenší vidí svět jinak než my – do každodenního života vnášejí fantazii a magii. Dodejte tedy jejich pokoji kouzelný nádech! Použijte barvu, která svítí ve tmě. Vyzkoušejte namalovat hvězdy a měsíc na strop nebo panorama města kolem okraje jejich pokoje. Budete překvapeni, jak je to nadchne při zhasínání světel v noci.

Ozdobte stěny nálepkami

V současnosti jsou odnímatelné nálepky na zeď velmi populární a zároveň snadno dostupné. Děti rádi kreslí po stěnách, což jim může značně narušit pokoj. S různými vzory a styly nálepek na zeď, které přicházejí do hry, nechte své děti pobavit se zdobením jejich pokoje způsobem, o kterém víte, že jej nebudete muset později opravovat.

Nápady na design interiéru dívčího pokoje

Vytvoření stylového a přizpůsobeného pokoje pro vaši dceru nemusí být náročný úkol. Ať už se rozhodnete pro sladký pokoj pro princeznu nebo něco zralejšího a elegantnějšího, zde je několik tipů, které vám pomohou.

1. Začněte s ústředním bodem
Začněte se zářivým kobercem nebo barevným obrazem, a řiďte se jeho vzorem. Udělejte z tohoto kousku centrum svého designu a inspirujte se jím při uspořádání zbytku místnosti.

2. Doplňte pokoj zábavným ložním prádlem
Na trhu najdete nespočet hravých, barevných ložních povlečení, které si vaše dcera zamiluje a ve kterých se jí bude snáze zdát její pohádkový sen.

3. Dekorativní závěsy
Závěsy dodávají prostoru nádech ženskosti a klidu. Mohou být dokonalým doplňkem interiéru ložnice vašeho dítěte.

4. Útulné sezení
Ať už jde o nadrozměrné křeslo, pohodlný tulivak nebo hromadu nadýchaných polštářů na podlaze, dopřejte svému prcku útulný prostor, kde se může schoulit s dobrou knihou. Navíc v ní tím pomůžete budovat vztah ke čtení.

Nápady na design interiéru chlapeckého pokoje

Navrhnout pokoj pro vašeho syna může být také kreativnější, než jen natřít stěny obyčejnou modrou barvou. Udělejte krok od tradičního s těmito užitečnými tipy, jak začít.

1. Prozkoumejte nové barvy
Zvažte zbavení se staré „modré barvy pro kluky“ a zaveďte do ložnice vašeho syna živější a zábavnější barvy. Myslete na dřevěné uhlí, lesní zeleň nebo sytou kurkumově žlutou.

2. Osvěžte prostor s nálepkami
Rychlý a snadný způsob, jak okořenit design interiéru chlapeckého pokoje, je použít nálepky na zeď. V současnosti je k dispozici řada sportovních a kreslených nálepek na ozdobení prostoru.

3. Použijte zábavné koberce
Potřebujete koberec na podlahu? Vyberte něco praktického a zároveň funkční. Představte si závodní dráhu pro rychlá auta; písmena, čísla a barvy pro učení se v přestrojení; nebo fotbalové hřiště na pomyslné herní dny.

Jak zútulnit dětský pokoj?

Interiér dětského pokoje by měl zanechávat teplý a hravý pocit. Děti by měly být na svůj pokoj hrdé, as radostí v ní trávit čas. Docílit toho můžete i těmito jednoduchými univerzálními tipy:

Zavedení přirozeného slunečního světla způsobí, že prostor bude veselejší a šťastnější. Ujistěte se, že se v pokoji nachází dostatek světla pro vytvoření příjemné atmosféry v místnosti. Osvojte si psychologii barev a vyberte si světlé a jemné odstíny, díky nimž bude místnost působit prostorně a čistě. Přiřaďte všemu místo, abyste měli jistotu, že místnost zůstane uklizená. Nepořádný pokoj může příliš stimulovat mozek malého dítěte a ztížit relaxaci. Případně dítěti vyhraďte koutek, kde si může dělat s hračkami, co chce a mít tam i nepořádek, ovšem dbejte na to, aby se hračky neroztahovaly po celém pokoji.

Děti se rádi mazlí v měkkých prostorách. Vytvořte jim útulný prostor z koberečků, polštářů a měkkých přikrývek.

 

Ozdobte dětské pokoje s radostí

Neberte ozdobování pokoje pro děti jako povinnost. Namísto toho si ze zkrášlení udělejte zábavnou a kreativní činnost, která se vám vrátí v podobě vděčnosti a štěstí vašich dětí. Pokud hledáte dekorace, díky kterým může být pokoj vašeho prcka plný hry, zábavy a života, prohlédněte si naši bohatou nabídku sortimentu, který nabízíme. Na dumdekorace.cz najdete velké množství vybavení pro vaše ratolesti, které si jistě zamilují, a vy s nimi.