Jak vybrat správný toaletní stolek?

Toaletní stolek je stylovým a praktickým kouskem, který se hodí do každé ložnice a dětského pokoje. Představuje místo, kde se může žena připravit na celý nadcházející den. Přemýšlíte, že byste si jeden pořídili, ale nevíte, jak ho vybrat? Nechte si poradit našimi radami.

Bílý toaletní stolek s taburetem

Kam toaletní stolek umístit?

Ve většině domácností se toaletní stolky nacházejí v ložnicích a dětských pokojích. Umístění však závisí čistě na vašich preferencích. Stolky si své místo najdou i ve větších šatnících a koupelnách.

Rozměry jsou základem

Na trhu se setkáte se stovkami různých toaletních stolků. Některé jsou větší, jiné zas menší. Rozměry by měly odvíjet od místnosti, ve které stolek bude. Dětské pokoje jsou zpravidla menší, a proto je lepší zvolit menší model. Dívky mají méně kosmetiky a šperků, takže jim bude skvěle vyhovovat. Na druhé straně, ženy s mnoha doplňky, šperky a kosmetickými produkty, by měly ohlížet po větším type. Do středně velké a velké ložnice se nebojte koupit masivnější stolek. Umístit jej můžete ke posteli nebo komodě. Pěkně doplní celou místnost

Černý toaletní stolek s LED osvětlením

Nezapomeňte na funkčnost

Kosmetický stolek vypadá velmi dobře a dá se považovat za moderní a elegantní doplněk. Jeho hlavním úkolem je však poskytnout vám místo na líčení a přípravu do práce či školy. Právě proto by mu neměly chybět praktické vlastnosti. Těch je rovnou několik. První vlastností jsou úložné prostory. Stolek musí mít minimálně dvě zásuvky, které využijete pro uskladnění všech drobností, jako například doplňky a kosmetika. Pár modelů má i skříňky. Ty jsou praktické, protože do nich uložíte mnohem více věcí, než do zásuvek.

Druhou praktickou vlastností je zrcadlo. Bez něhož by nebyl stolek kompletní. Ze široké nabídky si vybíráte různé velikosti. Větší zrcadla jsou praktičtější, protože v nich můžete zkontrolovat i svůj outfit. A nesmíme zapomenout ani na osvětlení. Toaletní stolek s osvětlením vám usnadňuje práci a zajišťuje, že v zrcadle uvidíte každou nedokonalost. Zapomeňte na špatně rozetřený makeup nebo vyčnívající vlasy.

Sáhněte po kvalitních materiálech

Když kupujete toaletní stolek, pravděpodobně nepřemýšlíte nad tím, že ho po roce užívání nahradíte jiným. Pokud chcete, aby vám vydržel dlouhou dobu, sáhněte po kvalitním materiálu. Tím nejlepším je dřevo. Jeho charakteristickými vlastnostmi jsou nadčasovost a dlouhá trvanlivost. I po letech vypadá jako nové. Plus, najdete ho ve více barevných provedeních. Víte ho tak přizpůsobit svým potřebám.

Růžový toaletní stolek s taburetem

Jakou barvu zvolíte?

Nabídka barev je široká a na své si přijde úplně každý. Nejoblíbenější je minimalistická bílá, vhodná do každé místnosti. Velmi jednoduše ji zkombinujete s jiným nábytkem či doplňky. Vypadá stylově a je nadčasová. Stejně je na tom černá. Univerzální odstín pro mnohé představuje luxus a eleganci. Kromě dvou zmíněných najdete i růžové toaletní stolky. Ty si zamilují zejména mladší dívky.

Důležitá je i židle

Židle nebo taburetka je důležitou součástí každého stolku. Měla by být pohodlná, aby se vám na ní při chystání dobře sedělo. K některým modelům taburetku dostanete. K jiným si budete muset přinést židli z jiného pokoje nebo si ji dokoupit. K pěknému a ženskému stolku se hodí i pohodlné křeslo.

Toaletní stolek s velkou zásuvkou

Doplňte svou domácnost trendy nábytkem i vy

Toaletní stolky jsou skvělým a stylovým kouskem, který by vám rozhodně neměl chybět. Hodí se do jakékoliv místnosti, ale nejlépe se vyjímají v ložnici a dětském pokoji. Vyberte si jeden ještě dnes!