5 důvodů, proč byste si měli pořídit herní křeslo

5 důvodů, proč byste si měli pořídit herní křeslo

 

Pokud sedáváte za počítačem delší dobu, alfou a omegou by mělo být pro vás kvalitní křeslo, které vám nedeformuje páteř a zajišťuje správnou ergonomii těla. Kvalitní herní křeslo může být řešením nejen pro lidi, kteří tráví spoustu času hraním počítačových her, ale také pro freelancery, programátory a lidi, kteří vykonávají svou náplň práce za počítačem. Níže naleznete některé z největších důvodů, proč se vyplatí pořídit si herní křeslo při práci za PC.

herní křeslo

Jaké jsou hlavní důvody?

 

1. Nabízejí maximální komfort

I když vaše běžná židle může vypadat v pořádku a sezení na ní vám nepřekáží, nikdy nepřekoná pohodlí, které nabízí herní křeslo. Herní sedátko se obvykle dodává s pohodlným polstrováním na opěradle, opěrkou hlavy a opěrkou rukou pro maximální odpružení. Jelikož většina hráčů či zaměstnanců například v IT sektoru často tráví nespočet hodin zaneprázdněných za svými monitory, k udržení pohodlí je zapotřebí více než jen pohodlné sedátko. Namísto toho, abyste museli přerušovat nejen práci či hru z důvodu bolesti zad, krku nebo paží, používání herního sedadla vám pomůže vyhnout se všem těmto přestávkám.

Zde je několik funkcí, které mnohé herní židle obsahují, aby byly pohodlnější a ergonomičtější pro používání:

● Podpora zádové opěrky: Bederní opěrka je vážným problémem pro lidi, kteří mají tendenci se při práci za notebookem naklánět dopředu. Sezení v herním křesle však může usnadnit sezení dále od obrazovek

● Loketní opěrky: Loketní opěrky jsou nezbytností pro každou židli, na které budete trávit dlouhou dobu sezením. Mnohé herní židle se dodávají s opěrkami na ruce potažené pěnou, abyste si mohli pohodlně odpočinout.

● Konstrukce z paměťové pěny: Čalouněný design herních židlí je odlišuje od levnějších kancelářských židlí a konstrukce z paměťové pěny, která se používá ve většině případů, pomáhá kompenzovat opotřebení z dlouhého vysedávání.

● Povrchy z umělé kůže: Pravá kůže je pro většinu herních židlí příliš drahá, ale umělá kůže (známá jako PU) používaná v herních křeslech poskytuje komfort a pohodlí.

● Síťovina pro větrání: Lehčí herní židle často obsahují směs paměťové pěny a síťových panelů, které pomáhají udržovat křeslo prodyšné.

2. Zlepšují ergonomii těla

Poloha, v jaké sedíte je mimořádně důležitá pro zajištění zdraví a pohodlí. Při hraní her nebo práci na počítači byste měli udržovat správné držení těla, což znamená sedět s páteří rovně a kolmo na sedací plochu. Vaše oči by měly být umístěny přímo na stejné horizontální úrovni jako obrazovka, a klávesnice, ovládací prvky řízení nebo myš by měly být na úrovni vašich rukou. Vzpřímeným sezením zabráníte neopodstatněnému tlaku, a snížíte tím bolest na hrudi i po dlouhých hodinách hraní.

Ergonomie herní židle je založena na síle rámu a pohodlí odpružení. Díky vysoce kvalitnímu polstrování, které se dodává s herním sedadlem, jsou všechny tlakové body, jako je záda, ramena a krk odpružené. Rám hracího křesla je navržen tak, aby poskytoval pevnost a oporu, což uživatelům umožňuje správné držení těla. Co se týče ergonomie, každá komponenta a část herní židle je umístěna na správném místě pro snazší a rychlejší přístup, čímž se snižuje namáhání svalů, kostí, orgánů a celého těla. To vše zabraňuje propuknout jakékoli bolesti – zad, krku, ramen, rukou, nohou, svalů či celého těla.

3. Snižují námahu očí

Možná jste si nemysleli, že herní křeslo bude mít velký vliv na vaše oči, ale opak je pravdou. Namáhání očí (přetížení svalů uvnitř očí a kolem nich, které ovlivňuje jejich pohyb) je nejčastějším hlášeným onemocněním spojeným s hraním her či prací za notebookem. Herní židle podporuje vzpřímené, ale pohodlné sezení, díky čemuž může uživatel bez námahy vidět na obrazovku. Když je obrazovka displeje na stejné úrovni jako váš běžný pohled, oči se nijak nenamáhají, protože tato poloha vám poskytuje naprostý výhled na celou obrazovku.

židle k PC

4. Podporují koncentraci a výkon

Pohodlí a schopnost soustředit se na daný úkol často jdou ruku v ruce, zejména při práci za PC. Pokud při práci či hře totiž nemáte dostatek komfortu, rozptyluje to vaše soustředění, rychleji se cítíte unavení a nespokojení a váš výkon postupně opadá.

Jelikož herní křesla jsou bohatá na funkce, které zajišťují maximální komfort, můžete si být jisti, že se díky němu budete moci lépe a déle soustředit. Vaše produktivita a efektivita tak bude moci růst a vy budete podávat lepší výsledky, které oceníte nejen vy, ale také váš zaměstnavatel.

5. Vydrží s vámi roky

I když se herní křesla mohou zpočátku jevit jako drahá investice zejména v porovnání s jinými typy kancelářských židlí, z dlouhodobého hlediska se jejich nákup vyplatí lépe. Ve srovnání s jinými levnějšími židlemi jsou totiž herní křesla navržena tak, aby vydržela několik let při každodenním používání, aniž by se rozpadla. Kvalitní herní křeslo vám při dobré péči vydrží pět až deset let, i když v něm sedíte každý den několik hodin.

Pořiďte si herní křeslo

Pokud před počítačem z důvodu práce či hraní her strávíte většinu dne, kvalitní křeslo by mělo být pro vás samozřejmostí. Jak jsme výše zmínili, herní křesla přinášejí s sebou obrovské benefity, které se časem mohou odrazit především na vašem zdraví. Investujte do svého zdraví a pořiďte si kvalitu, která bude vaše tělo šetřit a dopřeje mu komfort, který při dlouhých proseděných hodinách potřebuje.

Dumdekorace.cz nabízí široký výběr herních křesel v různých cenových kategoriích, které se budou dobře vyjímat v každé místnosti. Neváhejte a vyberte si z bohaté nabídky křesel to své a užívejte si i vy pohodlí při práci, hraní či jednoduchém surfování po webu. V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat – spolu vybereme takový produkt, který naplní všechna vaše očekávání.