Posledních pár let všechny přinutilo přehodnotit důležitost venkovních prostor. Ať už se jedná o rozlehlý dvůr, útulnou přední verandu nebo kousek balkonu, dnešní venkovní prostory jsou stále více navrženy pro každodenní použití a příjemný čas s blízkými. Jaké trendy v zahradním nábytku si můžete pořídit do vaší zahrady v roce 2022? Jaký materiál a barvy jsou momentálně „in“? Aktualizujte svou zahradu pomocí nejnovějších trendů

V izolaci vlastních domů jsme se začali více soustředit na naše zahrady a terasy, které byly příjemným rozptýlením a místem pro setkání s nejbližšími. Nejnovější trendy vnějšího designu zahrnují komfort, pohodlí a styl. Využijte plný potenciál svých venkovních zahradních prostor s těmito top trendy pro rok 2022.

Trend udržitelnosti

Globální problémy, jako je nedostatek zdrojů a změna klimatu, dominují ve veřejných diskusích jako nikdy předtím a ovlivňují i věci, které nás každý den obklopují. Při koupi zahradního nábytku je kladen větší důraz na udržitelnost a ekologické povědomí. Stále více zahradního nábytku se proto vyrábí z recyklovaných materiálů. Pokud se tedy chcete při navrhování terasy zaměřit na větší udržitelnost, v nadcházející sezóně stále častěji naleznete nábytek šetrný k životnímu prostředí. Ratanový terasový nábytek je oblíbeným trendovým doplňkem exteriérů již léta. Nejde o klasický proutěný nábytek, se kterým jste možná vyrůstali – moderní kousky využívají syntetických materiálů, které vypadají jako organické proutí, ale jsou navrženy tak, aby nevybledly, nepraskaly a navíc neškodily životnímu prostředí. Ratanová sedací souprava je vhodná do zahrady, na větší balkon, terasu či zimní zahradu. Vytvořte si pohodlnou vnější oázu, která je klasická i nadčasová.

Pohodlí v houpacích křeslech

Spolu s retro trendem se stále více lidí vrací k pohodlí na zahradě či verandě, kde mohou trávit čas s rodinou nebo sousedy, nebo jednoduše relaxovat a sledovat svět. Zdaleka nejlepším způsobem, jak zažít tento pocit úniku, je jemné houpání v kvalitním houpacím křesle nebo v zahradní sedačce.

Závesní houpačka

Vyberte si takové sezení, které má pohodlný úhel sklonu, tvarovaný sedák a opěradlo a používá materiály odolné vůči povětrnostním vlivům pro delší životnost. Vhodnou volbou může být i houpací síť, která na vás bude působit uklidňující a můžete si v ní odpočinout a užívat pohodu léta.

Studené odstíny barev

Velké designové společnosti vyhlásily své barvy roku 2022 a závěr je takový, že v letošním roce budou preferovány jemné, zemité odstíny zelené a chladné modré odstíny. Tato barevná provedení poukazují na to, že klid a obnova jsou významnými tématy pro rok 2022, takže pokud chcete vyzkoušet tento trend, vyberte si terasový nábytek v klidných barvách, který je nenáročný na oči i na mysl, a hledejte sladěný dekor nabízející čisté a svěží odstíny.

Zahradní osvětlení

Osvětlení je nákladově efektivní způsob, jak přeměnit téměř jakýkoli vnější prostor. Dobře umístěné osvětlení může zcela dokreslit a umocnit dojem z vaší zahrady nebo terasy. Existuje nekonečné množství nápadů na osvětlení, které můžete vyzkoušet pro všechny typy zahrad a venkovních prostor. Zvažte typ atmosféry, kterou byste chtěli vytvořit, a podle toho si vyberte venkovní osvětlení. Můžete si zvolit například uvolněnou, boho atmosféru, kterou snadno dosáhnete zavěšením některých světel a doplňkem s čajovými svíčkami a lucernami.

Osvetlenie exteriér

Zahrada jako nový prostor pro Home Office

Trend práce z domova pokračuje iv roce 2022. Ti z nás, kteří pracují na dálku, přeměňují terasy, balkony a verandy na venkovní kanceláře. Chcete-li vytvořit venkovní pracovní prostor, budete potřebovat přístup k silnému připojení Wi-Fi a tiché místo. Vyplňte tento prostor pohodlným venkovním nábytkem odolným vůči povětrnostním vlivům a venkovním slunečníkům do stínu. Vyberte si příslušenství, které vám pomůže zůstat v klidu a soustředit se plnohodnotně na práci na čerstvém vzduchu.

Venkovní letní kuchyně

Venkovní kuchyně jsou letos obzvlášť na vzestupu. Během posledních 2 let pandemie mnohé rodiny zkoumaly nové způsoby vaření, pečení a grilování. Zatímco některé rodiny pekly chléb a zkoušely nejnovější trendy recepty, jiné hledaly nové způsoby vaření, jako například grilování. Tento způsob přípravy jídla umožnil domácnosti užívat si společných chvílí venku. Grilování nabízí mnoho jedinečných způsobů přípravy jídla, neboť vždy existuje nová technika nebo zařízení. Začátečníci i zkušení kuchaři v exteriéru ocení unikátní zahradní grily, které pomohou vytvořit ještě chutnější jídla. Bez ohledu na to, zda chcete předělat svůj venkovní prostor nebo jen vyzkoušet novou techniku grilování, rok 2022 bude jistě skvělým rokem pro grilování.

Zahradní párty stan

Módním trendem roku 2022 jsou i zahradní párty stany, neboť přinášejí efektivní možnosti, jak si užívat zahradu a zároveň se vyhnout nesnesitelným vedrem v létě. Jedná se o skvělý doplněk na zahradu, který chrání před deštěm nebo sluncem a vytváří prostor pro příjemné posezení s přáteli.

Záhradní stan

Vytvořte si vkusný a stylový exteriér spolu s námi

Co řeknete, který trend sezóny zahradního nábytku 2022 se vám líbí nejvíc? Neváhejte a prohlédněte si naši kompletní nabídku zahradního sortimentu, kde najdete nejen designové, ale také funkční doplňky do zahrady, díky kterým se můžete ve vašem exteriéru cítit ještě lépe. V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat.