Práce z domu se pro mnohé z nás stala běžnou realitou. Po vypuknutí celosvětové pandemie koronavirus jsme se začali více zaměřovat na vlastní bezpečí a práce se v podstatné míře přemístila do našich domovů. Pravdou však je, že před začátkem pandemie jen málo z nás mělo vytvořen prostor pro práci z domu. Najednou jsme přišli na to, že celá situace je mnohem náročnější, než se na první pohled mohlo zdát.

Soustředit se na práci z domu je obtížné a zvláště tehdy, když nemáte žádné místo, které by vám vyhovovalo. Dnes jsme si pro vás připravili článek, který vás provede základem Home Office. Poradíme vám, jak si vytvořit místo na práci, které nemusí představovat jen klasický stůl a židli. Přestože i pro klasiků máme něco v rukávu.

pohodlné kancelářské křeslo ložní povlečení plyšový koberec

Organizace je absolutním základem

Zná to každý z nás - doma na nás číhá množství pokušení. Chceme uklidit, pak na nás čeká vaření a ani se nenadějeme hodiny ukazují pokročilý čas. V našem seznamu denních povinností však čeká množství práce, která musí být provedena a včas odeslána. Ztrácíte přehled? V tom případě je nejvyšší čas vsadit na organizaci.

• Řekněte svým rodinným příslušníkům, kdy plánujete pracovat

• Vytvořte si denní rutinu (vstaňte včas, odpovězte na zprávy, začněte práci)

• Vždy udržujte své pracovní místo čisté (nepořádek vás zbytečně rozptyluje)

• Vsaďte na ranní rituál (uvařte si oblíbený nápoj do krásné šálku a berte to jako spuštění pracovního dne)

pracovní stůl

Vytvořte si místo zaměřené na práci

V tomto okamžiku si většina z nás představí stroze zařízenou kancelář s kancelářským stolem a židlí. Práce z domu se však vyznačuje svým komfortem. Vytvořte si místo, které vám dokonale vyhovuje a poskytuje vám dostatečné pohodlí.

• Místo na sedačce - Začneme možná nekonvenčním řešením, které však může mnohým vyhovovat. Zpříjemněte si své místo na sedačce například dekoračními polštáři nebo dekou, které vám pomohou cítit se příjemně i během náročného dne. Při práci na sedačce je vhodným krokem vsadit i na malý stolek, který vám umožní mít všechny potřebné věci na dosah a přece v bezpečí.

• Pohodlná židle - Malý stolek, na který se vejde notebook a několik nezbytností je možné zařídit téměř v každé domácnosti. Dokonce nemusíte hned sáhnout ani po výrazné kancelářské židli, která by narušila styl vašeho domova. Možností se pro vás může stát stylová židle, která představuje trendy křížence mezi křeslem a jídelní stoličkou. Váš interiér rozhodně nenaruší - přinese do něj zcela nový závan stylu a trendů.

• Pohodlí i na zemi - Netradiční místo, však? Některým však sezení na zemi zcela vyhovuje a právě zde načerpají nejlepší nápady. V tomto okamžiku však rozhodně nedoporučujeme studenou zem. Vsaďte na měkký plyšový koberec.

pestrobarevné deky kvalitní židle do interiéru fialový plyšový koberec

Dostatek světla je klíčový

Náš poslední bod se týká osvětlení. Při práci z domu stejně jako v kanceláři dbejte na správné osvětlení, které je důležité pro zdraví vašich očí i celkové soustředění. Pokud pracujete za psacím stolem, vsaďte na lampu na stole. V případě, že jste si vybrali jiné místo a čirou náhodou padla vaše volba na slabě osvětlený kout, umístěte svítidlo tak, aby vám světlo dopadalo přímo na pracovní plochu. Nespoléhejte se pouze na rozptýlené světlo, protože tímto způsobem si extrémně namáháte oči a později se u vás mohou rozvinout zdravotní problémy.

Při zařizování domácího místa na práci by pro vás měla mít hlavní slovo pohodlnost. Investujte do kvalitních produktů a doplňků, které Home Office posunou na nový level. Pohodlné oblečení a zažité rituály hrají v tomto případě také důležitou roli.

osvětlení pracovního stolu