Závěsná křesla jsou pro mnohé symbolem skvělého odpočinku a relaxu. Není se však ani čemu divit. Jsou pohodlné a dají se využít na desítky způsobů. Kromě použití uvnitř si je zamilujete i venku, v altánku nebo u bazénu. Jaké jsou jejich výhody a které je to nejlepší pro vás?

Závěsné křeslo s polštářem šedé barvy

Jaké typy známe?

Visící křesla bychom mohli rozdělit do dvou základních skupin, a to na:

• závěsné křeslo na strop
• závěsné křeslo se stojanem

První možnost je vhodná do interiéru. Nejlépe ji využijete v ložnici, dětském pokoji a obývacím pokoji. Křeslo stačí navrtat do stropu a správně upevnit. Montáž by měl zvládnout každý domácí kutil. Křeslo se stojanem se hodí zejména do exteriéru. Stačí ho složit a postavit do zahradního altánku, na terasu nebo k bazénu. Výhodou je, že na jeho používání nemusíte nic vrtat ani upravovat.

Zahradní křesla najdete v klasickém provedení, případně ve formě lehátka s deštníkem. Tento model oceníte u bazénu a ve velké zahradě. Velmi dobře se na něm leží a odpočívá.

Po jakých materiálech stáhnout?

Při nákupu křesel je důležité sledovat hlavně materiál. Ten vám dopředu napoví, jaké kvalitní bude a zda vám vydrží jen jeden nebo rovnou několik let. Jedním z nejrozšířenějších materiálů pro zahradní visící křesla je ratan. Jeho výhodou je vysoká kvalita a odolnost. Vypadá pěkně a hodí se do každé zahrady. K dalším materiálům se řadí ještě dřevo, které má velmi podobné vlastnosti jako ratan, a plast. Plastové křesla jsou za skvělou cenu a najdete je v mnoha barevných provedeních. Nejsou však tak kvalitní. Křesla do interiéru jsou nejčastěji vyrobeny ze dřeva a plastu. Pohodlnost dodává bavlna, případně jiné látky.

Velké závěsné křeslo hnědé barvy

Jaká nosnost je dostačující?

Pokud bude závěsné křeslo používat pouze jedna osoba, nosnost by se měla odvíjet od její hmotnosti. Pravděpodobně vám bude stačit do 80 kg. V případě, že se na něm budou střídat všichni členové domácnosti, nosnost by měla být vyšší. Nejlépe do 120 kg.

Jaká barva je pro vás nejlepší?

K nejoblíbenějším barevným provedením se řadí černá a bílá. Důvodem je jednoduché kombinování s jiným nábytkem a doplňky. Pokud se vám však do domácnosti hodí i jiná barva, například červená, zelená nebo modrá, nebojte se sáhnout po ní.

Velké závěsné křeslo černé barvy

Kolik prostoru pro křeslo máte?

Ještě před koupí závěsného křesla byste měli vědět, že není příliš kompaktní. To znamená, že zabere poměrně hodně prostoru. Není vhodné do malých pokojů a bytů. Visící křeslo není stabilní a posouvá se z místa na místo. V jeho okolí proto musíte mít volný prostor. Umístěte ho například v blízkosti koutu nebo na místě, kde nemáte žádné skříňky, poličky a doplňky, které byste mohli shodit. Stejně je to i při venkovních modelech. Ty jsou často ještě větší, protože mají masivní stojan. V malé zahrádce by mohly vypadat nepřirozeně. Nemluvě o tom, že zaberou důležité místo například na procházení nebo sázení rostlin.

Chcete i doplňkové funkce?

Některé závěsné křesla mají zajímavé doplňkové funkce, jako například kapsu na odložení knihy, brýlí a jiných drobností. Skvělým doplňkem je i odolnost vůči oděru, kterou mají látkové křesla určené do interiéru. Postará se o to, aby se po čase materiál nezničil.

Závěsné křeslo s polštářem béžové barvy

Jaké jsou výhody závěsných křesel?

Výhod závěsných křesel je velké množství. K těm nejdůležitějším se řadí:

• vysoký komfort
• široké využití v interiéru i exteriéru
• stylový design
• jednoduchá montáž
• praktický doplněk

Povyšte odpočinek a relax o několik úrovní

Závěsná křesla představují zcela jinou, a pro mnohé i novou, formu odpočinku. Vhodné jsou do interiéru i exteriéru a mají řadu výhod. Objevte je všechny a vyberte si ze široké nabídky ještě dnes.