Hledáte ideální moderní křeslo do vašeho obývacího pokoje? Přinášíme vám tipy, jak si správně vybrat a jak o něj pravidelně pečovat tak, aby vám sloužilo co nejlépe. Stěhujete se do nového domu nebo předěláváte svou stávající domácnost a chystáte se aranžovat obývací pokoj?

Výběr pohodlného a zároveň moderního křesla do obývacího pokoje je jedním z nejdůležitějších aspektů zařizování obývacího pokoje. Křeslo je všestranný kus nábytku, který může v domácnosti vykonávat mnoho různých funkcí. Doplňuje místo vedle gauče, zkrášluje čtenářský koutek či poskytuje další prostor k sezení pro návštěvu. Při rozhodování o výběru správného moderního křesla je však třeba zvážit několik faktorů.


Stanovte si hlavní účel

Na začátku si stanovte hlavní účel využití křesla. Je velmi důležité, k jakému účelu má křeslo sloužit. Ano, samozřejmě, že jsou k sezení, ale ne vždy to znamená jedno a totéž! Například, pokud plánujete používat křeslo pro čtení nebo sledování televize a plánujete v něm sedět dlouhé hodiny, křeslo by mělo být co nejpohodlnější, ne úplně rovné a mělo by mít opěrku na ruce. Tímto způsobem můžete sedět po dlouhou dobu a užívat si čas strávený v křesle bez bolesti zad.

Pokud ale křeslo má plnit jen funkční úlohu v případě většího počtu hostů v obýváku, možná vám bude postačovat elegantní menší křeslo bez opěrky na ruce či nohy.

Zvažte správnou velikost

Křeslo, které si vyberete, musí dokonale zapadnout do daného prostoru. Nemělo by být příliš velké, ale ani příliš malé. Velké křeslo může zabrat zbytečně velkou část prostoru a zmenšit dojem z místnosti, a přimělé křeslo se zase ztratí mezi zbytkem nábytku a dostatečně nevynikne.

Před výběrem křesla si proto důkladně změřte prostor, kde bude křeslo umístěno. Velikost a výšku křesla také přizpůsobte sedačce.

Myslete na pohodlí

Jak jsme již zmínili, obývací křeslo by mělo být co nejpohodlnější, protože v něm pravděpodobně strávíte spoustu hodin. Kvalitu křesla nedefinuje jen to, jak dlouho vydrží, ale také úroveň pohodlí.

Příjemnou volbou mohou být tzv. „ušáky“ s opěrkou na ruce a kvalitní pěnovou výplní. Poohlédnout se můžete i po houpacím křesle s opěrkou na nohy, která vám zaručí ještě větší dávku pohodlí a komfortu.

Vyberte si materiál

Materiál židle je dalším faktorem, který byste měli zvážit. Výběr z materiálů je bohatý, můžete si například pořídit kožené křeslo, které díky hladkému povrchu a čistým liniím dodá vašemu pokoji nádech sofistikovanosti. Ergonomické a tvarované sedátko vám navíc poskytne mimořádný komfort. Skvělá věc na kůži je, že je docela odolná a nabízí luxusní vzhled. S postupem času kůže změkne, přičemž si zachová svoji pevnost a tvar. Kožená křesla si můžete pořídit v různých barvách, jako je bílá, černá či přírodní hnědá.

Další možností je výběr látkového křesla z hladké tkaniny v různých vzorech a odstínech. Výhodou těchto křesel je, že je možné si je pořídit v různých barevných provedeních. Můžete si tak vybrat dokonalý designový kousek, který podtrhne celkový dojem z vaší domácnosti.

Pohrajte si s barvami

Jak jsme již v předchozím bodě načrtli, výběr správné barevné kombinace je velmi důležitý a může zcela změnit vzhled a dojem z místnosti.

Při výběru barvy vašeho křesla je důležité vzít v úvahu vaše stávající barevné schéma. Kromě toho je důležité položit si otázku, zda chcete, aby vaše křeslo bylo výrazným kouskem a vyniklo jako výrazný barevný akcent, nebo chcete, aby křeslo hladce zapadalo do zbytku barevného schématu.

Látková křesla naleznete v rozmanitých barevných provedeních, které vám pomohou vnést do vaší místnosti energii. Ať už hledáte křeslo v pastelových odstínech, které je moderní a zapůsobí, nebo zářivě žluté křeslo, které vhání do místnosti sluneční paprsky, u nás najdete křeslo přesně podle vašich představ.

Jak pečovat o své křeslo?

Když už jste si vybrali dokonalé křeslo pro váš obývací pokoj, na řadu přichází péče o tento speciální kus nábytku. Následující návrhy jsou doporučenými tipy pro všeobecnou péči, ale pro konkrétnější pokyny si vždy prohlédněte pokyny výrobce.

• Přímé sluneční světlo může způsobit mírné vyblednutí vašeho čalounění, zvláště pokud jde o materiály jako například bavlna. Všichni se rádi vyhříváme na slunci, ale určitě se vyplatí zajistit, aby vaše křeslo nebylo příliš často vystaveno přímému slunečnímu záření.

• Abyste se vyhnuli zakořeněným skvrnám, doporučujeme vám křeslo každý týden jemně kartáčovat nebo vysávat.

• Pokud náhodou zašpiníte čalounění, většinu materiálů lze otřít měkkým vlhkým hadříkem, s výjimkou jemných materiálů, jako je 100% měkká vlna.

• U kožených lehátek můžete lehké škrábance odstranit jemným přeleštěním mírně navlhčeným hadříkem.

Vyberte si ideální křeslo pro vaše potřeby

Díky těmto tipům by měl být výběr, a následně i péče o vaše moderní křeslo do obývacího pokoje jednodušší a zároveň i příjemnější. Vyberte si křeslo ještě dnes z naší nabídky křesel a židlí.

Nabízíme vám cenově dostupné produkty a široký sortiment zboží. Kromě bytového textilu v našem e-shopu naleznete také zahradní nábytek, kvalitní zahradní fóliovníky či pohodlná závěsná křesla, přičemž náš sortiment neustále rozšiřujeme o nové produkty.