Nová epidemie koronaviru přinesla do našich životů mnoho novinek. Jednou z nich je i povinnost absolvovat 14 denní karanténu v případě, že jste přišli do kontaktu s nakaženým člověkem. Kromě toho však platí i jiná omezení, které nás spolehlivě udržely v pohodlí svých domovů.

Je náročné polemizovat o tom, zda je situace dobrá nebo špatná. Na jedné straně jsme přišli o své zažité rituály, ale po dlouhé době máme možnost zpomalit a zabývat se více sebou a svou rodinou. Loni nákupy doplňků a zařízení interiéru jednoznačně vedly a předpokládáme, že tento rok rozhodně nebude výjimkou. Dnes jsme si pro vás připravili několik rad a tipů, které vám pomohou zútulnit váš domácí prostor.

karantena domácí karanténa

Ukliďte a zorganizujte všechny své věci

Rozhodně nemáme v úmyslu generalizovat, ale přiznáme se bez mučení a zbytečné bolesti. I my máme v našich domovech kout, kam odkládáme všechny nepotřebné věci s myšlenkou, že by se mohli ještě někdy v budoucnu sejít. Komora pod schody, zásuvka v kuchyni i krabice na horní poličce vysoké skříně jsou plné pokladů, o které pravděpodobně již nikdo v budoucnosti nezakopne. Právě teď přichází skvělý čas zbavit se těchto nepotřebných věcí.

• Darujte nebo vyhoďte všechny věci, které jste na sobě neměli déle než rok

• Zbavte se všech zkažených zbytečností

• Zorganizujte svůj šatník

• Investujte do úložných boxů, které vám pomohou přinést pořádek do garáže nebo do sklepa

• Otřete prach i na těžko dostupných místech

Máme pro vás i malý tip v oblasti čištění. Zaměřte se na použití ekologických čističů, které jsou zdravotně nezávadné. Do vašeho interiéru přinesou svěží vůni bez zbytečného zatížení agresivními chemickými látkami.

Uklízení Šatník

Vsaďte na dekorace, které přinesou do vaší domácnosti pohodlí a útulnost

Znáte Hygge? V posledních letech si tento směr získává obrovskou oblibu. Hygge pochází ze severských zemí a představuje jednoduše šťastný způsob života. Pod tímto pojmem si můžeme představit mnohé, ale obyvatelé severských zemí opravdu oplývají receptem na štěstí. Jak jinak si můžeme vysvětlit, že v celosvětových žebříčcích nejšťastnějších zemí světa pravidelně obsazují první místa? Hygge představuje i zkrášlení domova tak, aby byl pohodlný a útulný. Jde především o to, strávit v něm svůj čas s radostí. Nemusíte zakomponovat dekorace, které považujete za přebytečné. Hygge staví na minimalismu, ale přesto vám můžeme doporučit několik dekorací, které do vašeho domova přinesou klid a pohodu.

Dekorační polštáře Skandinávské koberce Dekorační závěsy

Jak přinést Hygge do svého interiéru?

• Svíčky a lucerny - pohled na oheň lidí už od nepaměti uklidňoval. V naší mysli se spojuje s bezpečím. Chcete-li do své domácnosti přinést útulnost, rozhodně vsaďte na hořící svíčky.

Pohodlné polštáře - sedačka s několika dekoračními polštáři svádí k odpočinku. Zvolte je i vy a téměř okamžitě budete pozorovat, jak se prostor promění. Zavládne v něm klid a pohodlí.

• Deka - kdo z nás by nemiloval večer, kdy za okny slyšet zvuky deště, ale netřeba nikam spěchat? Tehdy máme možnost pohodlně se zabalit do deky a užívat si klid a možná i šálek horké čokolády. Deka se může stát funkční dekorací, po které vždy s radostí sáhnete.

• Oblíbené křeslo - zařiďte si koutek přesně podle svých představ. Zvolte krásné křeslo, umístěte do něj pohodlný polštář a vychutnejte si pár stránek z nové knihy, po které už několik týdnů poohlížíte.

Luxusní deky Hygge Závěsné křeslo

Existuje mnoho způsobů, jak zútulnit svůj domov. V našem textu vám přinášíme několik tipů, ale rozhodně vám doporučujeme začít s úklidem. Díky němu přinesete do svého interiéru skutečně nový závan.