Máte respekt před mícháním a spojováním vzorů v domácnosti? Poznejte 7 způsobů, jak kombinovat vzory tak, aby vytvořily v domově příjemnou atmosféru.

7 jednoduchých způsobů, jak míchat a spojovat vzory ve vašem domově

Míchání a slaďování vzorů může být často problém, zvláště pokud nevíte, jak správně zkombinovat barvy a které vzory se hodí k tomu, abyste je navzájem spojovali. Vzory však mohou rozjasnit domácnost a vdechnout její hravost a energii. Podívejme se na 7 jednoduchých způsobů, jak snadno kombinovat vzory v domácnosti.

vzory

Vzory rozjasní domácnost

Dekorace pomocí vzorů v prostoru je skvělý způsob, jak přidat zajímavost, barvu a hloubku a zároveň mu dodat originální vzhled. Pokud se však chcete vyhnout kýčovému a chaotickému dojmu, je třeba dodržovat několik zásad.

V první řadě vyberte barvy

Než se budete zabývat vzorem, podívejte se na barevnou paletu, která se vám líbí. Při výběru barev si promyslete, jestli budou vaší domácnosti lépe vyhovovat teplejší nebo chladnější barvy. Vyberte si jednu nebo dvě hlavní barvy a zvažte k nim dvě akcentující barvy, abyste dodali domácnosti ten pravý nádech.

Zkombinujte bílou s barevným vzorem

Jedním z nejjednodušších způsobů kombinování vzorů je výběr jednoho barevného vzoru v kombinaci s bílým pozadím. Ať už zvolíte monochromatické schéma v bílé a černé barvě nebo se rozhodnete pro námořní téma s tmavomodrou a bílou, při výběru barevného schématu použijte svou fantazii. Potom zaveďte vzory této barvy v páskech, tečkách, výrazných výtiskech podle toho, který výtisk vytvoří ten správný dojem.

vzory v domacnosti

Vyberte velikost vzoru

Nejdůležitějším pravidlem shody vzorů je kombinovat malé vzory s velkými vzory. Patterny, které jsou velikostí příliš podobné, si navzájem konkurují. Vezmete-li však velký, měkký vzor a zkombinujete jej s něčím složitým as malými detaily, můžete si být jisti, že dosáhnete rovnováhy.

Pravidlo tří vzorů

Ať už jde o dekoraci polic, umístění polštářů nebo výsadbu keřů, liché umístění předmětů vypadá estetičtěji pro oči. Stejné pravidlo platí při míchání vzorů pro prostor. Odborníci tvrdí, že obvykle byste měli mít v jednom prostoru alespoň 3 různé vzory, aby pokoj působil zajímavě a přitažlivě. Jak si tedy vybrat ty správné tři vzory pro váš pokoj? Zde je několik pokynů, které je třeba mít na paměti.

Zvažte přístup 60/30/10. Aplikujte 60 procent ze svého oblíbeného vzoru, 30 procent druhého vzoru a 10 procent třetího vzoru jako akcent. Zkuste například jeden velký květinový/organický vzor, jeden střední geometrický vzor plus jeden malý klasický vzor. Čím jsou barvy a vzory tmavší a výraznější, tím dramatičtější bude váš pokoj vypadat. Vzor je to, co dodává prostoru osobitost, takže se nezastavte jen u několika polštářů. Myslete mimo rámec. Vyberte si odvážnější přehozy na postel, výrazné závěsy či nástěnné umění. Nalezení jedinečných způsobů, jak vnést svůj osobní styl do místnosti, je tou nejlepší částí při zdobení a vytváření prostoru podle sebe.

Neutralizujte svůj prostor pomocí tónu v tónu

V posledních letech tón v tónu nebo možnost vybrat si různé sytosti a úrovně odstínů stejné barvy ve vašich interiérech výrazně zjednodušily zdobení interiéru. Použitím různých odstínů čokoládově hnědé, šedé, bílé a šedé můžete vzory snadno kombinovat, a nemusíte se bát, že by domácnost působila kýčově nebo příliš překombinovaně.

Pracujte s látkami

Látky také dodávají domácímu designu pocit rozmanitosti. Vyzkoušejte kontrast hrubé, odolné látky s lehkým, vzdušným materiálem. Můžete také kontrastovat látky a textilní materiály ve stejné barvě. Rozmanitost textur dodá vašemu domácímu stylu hloubku.

zavesy

Dejte pozor, aby se jednotlivé vzory nepřebíjely

Klíčem k úspěchu při odvážnějším vzoru je nechat jej vyniknout. Použijte jej jako výchozí bod pro zbytek barevné palety v místnosti a ujistěte se, že ostatní vzory jsou menší a nepřebíjejí se, ale naopak doplňují se. Pokud si nejste jisti výrazným vzorem ve vašem prostoru, zkuste něco jemnějšího. S jednoduchým proužkem, jemnými geometrickými tvary či květinovým vzorem nemůžete nic pokazit. Nebo zkuste odvážnější vzor, ale s jemnější barevnou paletou.

Aplikujte do místnosti vzory pomocí závěsů

Svěží a hravý způsob, jak přidat do místnosti barvu a vzor, jsou závěsy a záclony. Vzorované závěsy můžete jednoduše měnit vzhledem k ročnímu období nebo je přemístit z místnosti do místnosti, abyste dodali prostoru nový vzhled. Nebojte se odvážných kombinací. Výrazný vzor a barevné schéma v místnosti ji mohou oživit a dodat jí energii a šmrnc.

Na naší stránce naleznete velké množství vzorů a kombinací, které můžete míchat dohromady a které vaši domácnost přemění na originální a stylové místo. Prohlédněte si naši bohatou nabídku a vyberte si ty pravé doplňky pro váš domov.